Dit ben ik

 

Betrokken. Eerlijk. flexibel. Ik zou hier een mooie tekst kunnen schrijven over mijn jarenlange en vooral fantastische ervaringen, maar ik deel liever mijn eerlijke verhaal. Het leven gaat immers niet altijd over rozen.
Ik ben autodidact. Bij mij gaat alles vanuit een intrinsieke motivatie. Vanuit gevoel. Niet iedereen begrijpt of waardeert dit en ervaart het als te 'artistiek'.
Vroeger wilde ik kunstenaar worden. Tekenen, schilderen, knutselen, muziekmaken: ik deed alles. Vanaf mijn zesde jaar begon ik met klassiek ballet. Later heb ik jazz en moderne dans ontdekt en volgde een dansvooropleiding. Op de middelbare school had ik handvaardigheid met kunstgeschiedenis naast mijn beta-profiel. Tijdens de opleiding Communication & Multimedia Design aan NHL Hogeschool te Leeuwarden kwam ik in aanraking met video, grafisch en het bewerken van audio. De drang om dans met deze skills te combineren was groot. Daarom creĆ«erde ik multimedia bij diverse dansvoorstellingen en ben ik vanaf 2011 in het choreograferen gerold. 
Later werd dat ook gewoon lesgeven in moderne dans. Om me te verbreden heb ik de master Kunsteducatie gevolgd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Zwolle, waar ik in 2017 afstudeerde. 

Ik ben niet perfect, maar deze imperfectie maakt dat alles wat ik doe echt is, het is puur. Door mijn brede interesse kan ik verschillende kanten van een creatief project overzien. Ik denk niet alleen vanuit de danser, maar ook vanuit de maker of bijv. de lichtontwerper. Dit maakt mij een heel prettig persoon om mee samen te werken. 

Wat is er mooier dan samen te werken aan een prachtig artistiek project? Let's do this!